Anita Alakba rázó csomagja - ajándék 2db Zsírégető tea + étrend

-9%
Raktárkészlet: VAN
Anita Alakba rázó csomagja - ajándék 2db Zsírégető tea + étrend
Készítettem nektek egy pakkot, ami segítség lehet az alakformálásban!
Két szenzációs terméket párosítottam össze, amik rendbe tudják tenni az emésztésedet, és így hozzájárulhatnak a kívánt alak eléréséhez!
A Slimbiotikum és a Vegán Bélradír Plusz együtt segít helyreállítani a bélrendszer egészségét és az emésztést.
Plusz ehhez a csomaghoz még zsírégető teát és egy étrendet is kapsz ajándékba!

 

Alakformálást segítő csomag! 1 havi adag!

 

Tartalma:

1 db Slimbiotikum kapszula 30x

2db Vegán Bélradír plusz 480 ml

ajándék: 2db Boszy Zsírégető filteres tea 20x (1900 Ft értékben)

ajándék: általános étkezési segédlet (15 000 Ft értékben!)

FOGYJ A BÉLFLÓRÁDDAL!

Tudományosan bizonyított, hogy a beleinkben élő jótékony baktériumok mennyisége és fajtáinak sokszínűsége befolyásolja a testösszetételt. Az elhízás, az inzulinrezisztencia, a 2-es típusú cukorbetegség és a nem alkoholos zsírmáj kiváltó okait is megtalálták a bélflórában!

A túlsúlyos és vékony emberek bélmikrobioma eltér egymástól. Aki súlyfelesleggel küzd annál megnő a Firmicutes törzshöz tartozó, hizlaló baktériumfajok mennyisége a bélmikrobiomban. Ez kevesebb kalóriaégetést, több zsírraktározást és étvágyzavart jelent.

ÁTTÖRÉS A TESTSÚLYCSÖKKENTÉSBEN! 

Ha azonban feljavítjuk a bélmikrobiótát, maga a hízásra való hajlam szüntethető meg! Válasszuk hozzá a tudományos bizonyítékkal rendelkező probiotikumot és prebiotikumokat!

A jó bélbaktériumok gyarapítása kulcs az elhízás visszafordításához.

Most a legtöbb tudományos bizonyítékkal rendelkező testsúlycsökkentő probiotikum és prebiotikum egy csomagban, 5% KEDVEZMÉNNYEL!

 • SPECIÁLIS PROBIOTIKUM ÉS PREBIOTIKUMOK AZ ELHÍZÁS KIVÁLTÓ OKAIRA
 • CSÖKKENTIK A ZSIGERI ZSÍROK, A HAS ÉS DERÉK KÖRTÉRFOGATÁT
 • SEGÍTENEK INZULINREZISZTENCIA, 2-ES TÍPUSÚ CUKORBETEGSÉG MEGELŐZÉSÉBEN

Fogyj a bélflóráddal

Natur Tanya® Slimbiotikum – Humán-klinikai kutatásokkal alátámasztott testsúlycsökkentő probiotikum az elhízás kiváltó okaira, ami a bélmikrobiom egyensúlyvesztése és az áteresztő bélszindróma. A testtömegcsökkentést célzó liofilizált élőflórát, szerves krómmal dúsítottuk, mely összetevő szintén jó hatással van a súlykontrollra.

 

Natur Tanya® Vegán Bélradír Plusz – 3 féle védjegyzett prebiotikum, melyek a hasznos bélbaktériumok számára nyújtanak táplálékot, akik bél-gát védő és testsúlycsökkentő posztbiotikumokká fermentálják őket. Nem csak fokozza a Slimbiotikum eredményességét, de megnöveli a testsúlycsökkentő probiotikum mennyiségét és túlélő képességét is.   

21 090 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

19 190 Ft
Kezdete: 2024.03.01   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

A két termékről bővebben:

NATUR TANYA® SLIMBIOTIKUM

SZABADALMAZOTT TESTSÚLYCSÖKKENTŐ PROBIOTIKUM 

Slimbiotikum termékünk egy szabadalommal védett (WO 2010/146568, WO 2011/013106, WO 2017/178315, WO 2017/178316), széleskörű dokumentációval rendelkező baktériumtörzset [Bifidobacterium animalis subsp. lactis B420TM ATCC SD6685] tartalmaz, mely a világhírű IFF cég fejlesztése, és ami HOWARU® Shape néven szabadalmazott, tudományos kutatásokban vizsgált probiotikus testsúlycsökkentő. A testtömegcsökkentést célzó liofilizált élőflórát, szerves krómmal dúsítottuk és gyomorsav-ellenálló, növényi kapszulába csomagoltuk. Mindkét összetevő dokumentáltan jó hatással van a súlykontrollra, kifejezetten ajánlott a normál testsúlyt célzó életmódváltás támogatásához.

 • KUTATÁSOKBAN BIZONYÍTOTT TESTSÚLYCSÖKKENTŐ PROBIOTIKUM
 • KIFEJEZETTEN TESTTÖMEG CSÖKKENTÉST CÉLZÓ ÉLETMÓDVÁLTÁSHOZ
 • FOKOZZA A MIKROBIOM BARÁT ÉTREND EREDMÉNYESSÉGÉT
 • 10 MILLIÁRD HOWARU® Shape SZABADALOMMAL VÉDETT ÉLŐFLÓRA
 • 40 MCG SZERVES KRÓM a makrotápanyagok normál anyagcseréjéhez   
 • GYOMORSAV-ELLENÁLLÓ, NÖVÉNYI KAPSZULATOK
 • NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES SZÍNEZÉKET, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS AROMÁT
 • FÜGGETLEN, AKKREDITÁLT LABORBAN IS BEVIZSGÁLT TERMÉK
 • VEGÁN, GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES FORMULA    

Natur Tanya SLIMBIOTIKUM testsúlycsökkentő probiotikum HOWARU Shape

SZAKMAI PUBLIKÁCIÓKBAN SZEREPLŐ TESTTÖMEGCSÖKKENTÉST CÉLZÓ PROBIOTIKUM

A szabadalommal védett HOWARU® Shape élőflóra szakmailag lektorált publikációkban és evidenciákon (bizonyítékokon) alapuló ajánlásokban egyaránt szereplő testsúlycsökkentő probiotikum.  A törzs olyan 225 fős elemszámú, 6 hónapos követéses vizsgálatban is szerepelt, ahol nem volt szükség az étrend vagy a fizikai aktivitás megváltoztatására. A Bifidobacterium animalis subsp. lactis B420TM (ATCC SD6685) specifikus testsúlycsökkentő probiotikus törzs, melynek teljes genomtérképe feltárásra került, biztonságos és jól tolerálható.

Forrás 1
Forrás 2
Forrás 3

A HUMÁN MIKRÓBIÓTA ÉS AZ ELHÍZÁS KAPCSOLATA

A humán mikróbióta rendkívül sokszínű, és összetétele eltérő az egyes életkori szakaszokban. A humán gyomor-bél traktust elsőként kolonizáló domináns mikróbái közé tartoznak a bifidobaktériumok. 

A mikróbióta megváltozhat olyan tényezők hatására, mint a táplálkozási magatartás vagy az életmódi sajátosságok. Jelentős eltérés mutatkozik egy elhízott és egy normál testtömegű egyén mikrobiótáját összehasonlítva, amely valószínűsíthetően, többek között a Bacteroidetes/Firmicutes arány eltolódásának is tulajdonítható (elhízásban a bélflórát a Firmicutes fajok dominálják, a Bacteroidetes törzs képviselői pedig szinte teljesen kiszorulnak).

Az elhízást kapcsolatba hozták a bél megnövekedett átjárhatóságával, az áteresztő bélszindrómával állat- (Brun et al. 2007) és humán klinikai tanulmányokban (Damms-Machado et al, 2017) is. A nyugati étrend és a magas glikémiás indexű szénhidrátok kapcsolatba hozhatók a bél mikrobióta megváltozásával, az alacsony szintű gyulladással, az inzulinrezisztenciával és a metabolikus betegségekkel.

TERMÉKÜNK 10 MILLIÁRD HOWARU® Shape ÉLŐFLÓRÁT TARTALMAZ ADAGONKÉNT, AMELY KIVÁLÓ KIEGÉSZÍTŐJE A BÉLMIKROBIOMOT CÉLZÓ TESTSÚLYCSÖKKENTŐ ÉLETMÓDVÁLTÁSNAK. Termékünk szerves krómmal is dúsított, ami hozzájárul az egészséges vércukorszint fenntartásához, valamint részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében, mint például a szénhidrát és a zsír.

A humán mikróbióta és az elhízás kapcsolata

SLIMBIOTIKUM - KONTROLLÁLT GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA

A GYÁRTÁSI FOLYAMAT AZ EGYIK LEGINKÁBB BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐ A TERMÉK HATÉKONYSÁGÁRA.

Ez fokozottan igaz a probiotikumokat tartalmazó funkcionális kiegészítőkre. A probiotikumok rendkívül érzékenyek, hőre, fényre, páratartalomra, nedvességre, könnyen elpusztulnak vagy elveszítik egyes részeiket és metabolikusan aktív vegyületeiket.

Ezért először a felhasznált probiotikum teljes genomjának feltérképezése, majd stabilizálása a cél. Ez precíz genomikai és metabolomikai elemzéssel kezdődik. A B. lactis B-420 genomja 1,938,595 bázispárt tartalmaz, fontos, hogy ne történjenek benne genetikai, vagy fiziológia változások a feldolgozás során.

A kontrollált gyártástechnológia több lépcsős munkafolyamatok szabadalmazott, és harmadik fél által is ellenőrzött rendszere, szem előtt tartva a konkrét előnyöket.

A kontrollált gyártástechnológia első lépései megőrzik a teljes baktériumot, és olyan részeit, mint a baktérium sejtmagjának falában található összetevők; peptidoglükán, a baktérium nukleinsavai például a DNS és az RNS, a baktérium membránjának összetevői, és a baktérium szerkezeti összetevői például fehérjék, szénhidrátok, lipidek és ezek kombinációi például lipoproteinek, glikolipidek és glikoproteinek.

Fontos, hogy olyan bakteriális metabolitok is megmaradnak, mint minden szerves sav, szervetlen sav, bázisok, fehérjék és peptidek, enzimek és koenzimek, aminosavak és nukleinsavak, szénhidrátok, lipidek, glikoproteinek, lipoproteinek, glikolipidek, vitaminok, minden bioaktív összetevő, illetve olyan metabolitok, melyek szervetlen összetevőt tartalmaznak, és minden kis molekula például a nitrogén molekulák, vagy a kénes savat tartalmazó molekulák.

A teljesen feltérképezett törzs, nemzetközi törzsgyűjteményben kap helyet, ezzel garantálható a konkrét fenotípus. Majd elkezdődnek a preklinikai kutatások, később pedig a humán-klinikai kísérletek.

 • A SLIMBIOTIKUM a teljes élő baktériumot tartalmazza, mely életképes az eltarthatósági idő végéig. A törzs nyugalmi állapotban marad mindaddig, amíg el nem éri a beleket, ahol aktiválódik.
 • A SLIMBIOTIKUM garantálja az élőflóra mennyiségét a minőségi idő végéig, sőt a kontrollált gyártástechnológia még túl is biztosítja ezt, ezért az élőflóra mennyisége a gyártás pillanatában, a címkén feltüntetett hatóanyagtartalom háromszorosa, azaz 30x109 CFU (30 milliárd).

A gyártási folyamat minden szakasza szabályozott klíma és páratartalmú környezetet biztosít, ahol minden lépésben ellenőrzik a kívánt törzs életképességét és a szennyeződések hiányát.

Mivel a gyomor savas közege hatással lehet a bifidobaktérium életképességére, ezért a további stabilitás érdekében a hatóanyagokat késleltetett hatóanyagleadású, gyomorsav-ellenálló növényi kapszulába (DRcaps®) zártuk, így segítve a biztonságos eljutást, eltérő pH értékek mellett, a bélflóráig. A termék stabilitásának megőrzését és védelmét még a bliszter csomagolás is támogatja, hiszen ez a legkorszerűbb lezárási képességet biztosítja oxigén és nedvesség ellen a probiotikum számára.

Például a műanyagpalackok nem azok a csomagolóeszközök, melyek képesek a probiotikus termékek védelmére, és életképességük megőrzésére, hiszen nem védenek a nedvesség és oxigén ellen, melyre a probiotikumok nagyon is érzékenyek.

FONTOS A KÜLÖNBSÉG VAN A FAJOK, A TÖRZSEK ÉS A SPECIÁLIS BAKTÉRIUM TÖRZSEK KÖZÖTT!

Egy probiotikum élettani tulajdonságai a DNS „ujjlenyomatához” köthetőek, amit a nemzetségnév (Bifidobacterium), fajnév (pl. animalis subsp. lactis) és a törzs megnevezés (B420TM) után egy azonosító szám jelöl (ATCC SD6685).

 HOWARU® Shape

Nemzettség

faj

alfaj

törzs

Nemzetközi törzsgyűjtemény letétbehelyezési azonosító száma

Bifidobacterium

animalis

subsp. lactis

B420TM

ATCC SD6685

Fontos a különbség van a fajok, a törzsek és a speciális baktérium törzsek között! DRcaps® & logo are trademarks of Lonza or its affiliates.

MIÉRT VÁLASSZÁK TESTSÚLYCSÖKKENTÉSHEZ A HOWARU® SHAPE PROBIOTIKUMOT?

A HOWARU® SHAPE AZ ÉTREND ÉS A MOZGÁS MENNYISÉGÉNEK VÁLTOZTATÁSA NÉLKÜL IS:

 • klinikailag releváns mértékben csökkenti a teljes testzsírt
 • csökkenti a derékméretet
 • segít, hogy kevesebb kalóriát fogyasszanak
 • nem tartalmaz stimulánsokat, de a fogyasztó jól érzi magát
 • 10 milliárd CFU, szabadalmazott probiotikumot tartalmaz
 • biztonságos, hatékony és jól tolerálható

AZ EGÉSZSÉGES TESTSÚLY FENNTARTÁSÁNAK HATÁSAI TÚLMUTATNAK A KISEBB RUHAMÉRETEN.

 • a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kisebb kockázata
 • a testfolyadékok és a vérnyomás jobb szabályozása
 • kisebb teher a szíven és a vérkeringésen
 • a szívbetegségek és bizonyos ráktípusok kialakulásának kisebb kockázata
 • az immunrendszer egészséges válaszainak fenntartása
 • több energia és az ízületek nagyobb mozgékonysága a napi tevékenységek során
 • jobb alvásminőség

MIT TEHET MÉG? EGÉSZÍTSE KI A HOWARU® SHAPE TESTSÚLYCSÖKKENTŐ PROBIOTIKUMOT, PREBIOTIKUMMAL, A MÉG JOBB EREDMÉNYEKÉRT!

A Bifidobacterium animalis subsp. lactis B420TM és egy vagy több prebiotikum kombinálása szinergikus hatású a testsúlycsökkentés támogatásához, képes szelektíven serkenteni a Bifidobacteria szaporodását és/vagy aktivitását a vastagbélben, és így növelni a hatását a gazdaszervezetre.

A probiotikum önmagában, vagy szinbiotikumként, prebiotikummal kiegészítve megváltoztatja a bél mikrobiótát és az anyagcserét a túlsúlyos felnőttek testtömeg-szabályozásának randomizált, kontrollált vizsgálatában.

Forrás 4 

A Natur Tanya® VEGÁN BÉLRADÍR PLUSZ 3 féle prebiotikumot koncentrál, melyek a vastagbélben élő jótékony bélbaktériumok táplálékai, akik rövid láncú zsírsavakra (SCFA-k) fermentálják a rostokat, mint a butirát, a propionát és az acetát. A ROSTBEVITEL FELNŐTT KORBAN IS BEFOLYÁSOLJA A BÉL-MIKROBIÓTA ÖSSZETÉTELÉT. Rostok hatására nő a Bacteroidetes/ Firmicutes arány, a jótékony bélbaktériumok és a rövid láncú zsírsavak számának emelkedése következtében.

tömeg: 15 g (30 db) 

Miért válasszák testsúlycsökkentéshez a HOWARU® Shape probiotikumot?

Összetevők: tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), kukoricakeményítő, DRcaps® gyomorsav-ellenálló kapszulahéj [hidroxipropil-metil-cellulóz, zselésítőanyag (gellángumi)], liofilizált (fagyasztva szárított) élőflóra [Bifidobacterium animalis subsp. lactis B420TM ATCC SD6685 (HOWARU® Shape)], csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói), szerves króm [króm(III)-pikolinát].

Adagolási javaslat: Napi 1 kapszula, lehetőleg étkezés előtt, bő vízzel lenyelve. Nyelési nehézség esetén, a kapszula tartalma belekeverhető hideg ételbe vagy italba, amelyet azonnal el kell fogyasztani. Antibiotikumos kezelés alatt is egyaránt alkalmazható, de érdemes az antibiotikum bevétele előtt vagy után 2 órával használni. Hosszú távú használata javasolt. 3 éves kortól alkalmazható.

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 180 nap.

Adagok száma a termékben: 30

Hatóanyagok a napi adagban

1 kapszulában

Liofilizált élőflóra

[Bifidobacterium animalis subsp. lactis B420TM ATCC SD6685 (HOWARU® Shape)]

 

10x109 (10 milliárd) CFU*

Élőflóra mennyisége a gyártás pillanatában, a hatóanyagtartalom garantált biztosításához: 30x109 CFU (30 milliárd).

Szerves króm (króm-pikolinátból)

40 µg (100%**)

ATCC: American Type Culture Collection
HOWARU® is a registered trademark of IFF or its affiliates.

**NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.

*CFU: colony forming unit, telepképző egység (a minőségmegőrzési idő végéig, megfelelő tárolási körülmények mellett).
Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g

 • 3 éves kortól fogyasztható
 • A termék alkalmazható vérhígító mellett
 • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
 • A termék fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, legfeljebb 25 °C-on, 60%-os relatív páratartalom alatt, sugárzó hőtől, fénytől és nedvességtől, valamint gyermekek elől elzárva tartandó!

OGYÉI ny.sz: 31719/2023

NATUR TANYA® VEGÁN BÉLRADÍR PLUSZ

A Natur Tanya® VEGÁN BÉLRADÍR PLUSZ 3 féle vízoldékony prebiotikus rostforrást, valamint standardizált orvosi citromfű kivonatot koncentrál, folyékony formában a bélrendszer egészségéhez, az emésztés támogatásához1 és az étkezések utáni kisebb mértékű vércukorszint-emelkedéshez2.

 • 3 FÉLE PREBIOTIKUS ROST, 7500 MG AKTÍV HATÓANYAGBÓL
 • Fruktooligoszacharidok (GOFOS™)
 • Almahéjból kivont alma pektin
 • Fibregum™ teljesen természetes akácia élelmi rost
 • 100 MG CITROMFŰ KIVONATTAL
 • VEGÁN, LIKVID FORMULA, HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL*
 • NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES ÉDESÍTŐSZERT, SZÍNEZÉKET ÉS AROMÁT
 • CSÖKKENTETT SZÉNHIDRÁTTARTALOM
 • TERMÉSZETES CITROM ÍZZEL ÉS TERMÉSZETES EREDETŰ ÉDESÍTŐSZERREL
 • FÜGGETLEN, AKREDITÁLT LABORBAN IS BEVIZSGÁLT TERMÉK
 • GLUTÉN - ÉS LAKTÓZMENTES FORMULA
Natur Tanya® vegán bélradír plusz

A NATUR TANYA® VEGÁN BÉLRADÍR PLUSZ ÖSSZETEVŐI

Adagonként 7500 mg rostanyag; védjegyzett és enzimatikus úton előállított rövid láncú fruktooligoszacharidokkal (GOFOS™), almahéj pektinnel,védjegyzett, akáciafa törzséből és ágaiból nyert szárított növényi nedvvel (Fibregum™) és adagonként 100 mg orvosi citromfű kivonattal, amely 1hozzájárul a bélrendszer egészséges működéséhez, az emésztés támogatásához és a fizikális jólléthez.

A NÖVÉNYI ÉLELMISZEREKBŐL SZÁRMAZÓ OLDHATÓ ROSTOK

Az oldható rostok stimulálják a számunkra hasznos baktériumok növekedését és tevékenységét, és rövid szénláncú zsírsavakra ((SCFA) butirát, propionsav, ecetsav) fermentálódnak. Hozzájárulnak az egészséges emésztés kialakításához, az immunrendszer támogatásához, a vércukorszint szabályzásához, a testsúlykontrollhoz és kötődnek az emésztőrendszerben lévő zsírszerű anyagokhoz, köztük a koleszterinhez és a toxinokhoz, elősegítve kiürülésüket.

FRUKTOOLIGOSZACHARIDOK (GOFOS™)

Rövid fruktózláncokból felépülő, számos növényben természetes formában megtalálható, fermentálható prebiotikus rost. 

ALMAHÉJBÓL KIVONT ALMA PEKTIN

A pektin egy vízben oldódó rost a növények sejtfalában, amely a növényi részek szilárdságát adja. Vízzel keverve gélképző hatása van, növeli a széklet volumenét és csökkenti a tranzitidőt. Lassítja a gyomor ürülését, így a jóllakottságérzet tovább fennáll.

FIBREGUM™ TELJESEN TERMÉSZETES AKÁCIA ÉLELMI ROST

A FibregumTM egy akácia fából előállított természetes élelmi FODMAP rost, melynek 90%-a garantáltan vízben oldódó forma. Elágazó molekulaszerkezetének köszönhetően fokozatosan, és lassan fermentálódik a vastagbélben, ahol nem okoz diszkomfort érzetet.

Forrás:
https://aditivosingredientes.com/upload_arquivos/201706/2017060968767001498324507.pdf
https://www.tandfonline.com/doi/pdf/10.1080/08910600310014377
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8433104/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29029078/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6384267/
https://academic.oup.com/femsec/article/93/11/fix127/4331632
 

ORVOSI CITROMFŰ KIVONAT, STANDARDIZÁLT ROZMARINGSAV

A citromfű antioxidáns hatóanyaga a rozmaringsav emésztőrendszert fertőtlenítő hatású vegyület, segít idegi eredetű emésztési zavarok esetén, nyugtató és görcsoldó a gyomor-bélrendszerre. Támogatja a jó és rossz baktériumok egyensúlyának visszaállítását, a gyulladások visszaszorítását, mérsékli a puffadást vagy hasi görcsöket.

A Natur Tanya® VEGÁN BÉLRADÍR PLUSZ összetevői

AZ EFSA ÉLELMI ROST DEFINÍCIÓJA

Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) a rost definícióját az alábbiakban határozza meg:

A rost olyan legalább három monomer egységgel rendelkező szénhidrát polimereket jelent, amelyeket a vékonybél nem emészt meg, és nem szív fel, és amelyek az alábbi kategóriákba tartoznak:

 • az élelmiszer fogyasztásra kerülő formájában természetes módon jelen levő, ehető szénhidrát-polimerek,
 • élelmiszer-nyersanyagból fizikai, enzimes vagy vegyi eljárással kinyert ehető szénhidrát-polimerek, amelyek általánosan elfogadott tudományos bizonyítékok szerint kedvező élettani hatással bírnak,
 • ehető szintetikus szénhidrát-polimerek, amelyek általánosan elfogadott tudományos bizonyítékok szerint kedvező élettani hatással bírnak.”

Forrás: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/?uri=celex%3A32008L0100

ROSTBEVITEL ÉS EMÉSZTÉS

Az egészséges táplálkozás kapcsán a rostbevitel egyre inkább a figyelem középpontjába kerül. A feldolgozott és finomított élelmiszerek elterjedésével egyre kevesebb rost kerül a tányérunkra.

A rostokat hagyományosan növényi anyagként fogyasztjuk, nem szívódnak fel a belekből, mégis kedvezően hatnak az emésztésre. Székrekedés esetén különösen ajánlott a rostdús táplálkozás, mert növelik a széklet térfogatát, ezzel csökkentik a tranzit időt, a salakanyagok kevesebb időt töltenek el a bélrendszerben. A kedvező hatások, azonban nem merülnek ki ennyiben, a fenti okok miatt számos betegség megelőzésében játszhat szerepet rostfogyasztásunk:

 • bizonyos gyomor-bélrendszeri betegségek, pl. diverticulosis, reflux
 • aranyér
 • elhízás
 • magas vérnyomás
 • koleszterinszint
 • cukorbetegség

Forrás:
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1753-4887.2009.00189.x
https://academic.oup.com/advances/article/7/1/1/4524069

 Rostbevitel - emésztés és elhízás

EMÉSZTÉS, ELHÍZÁS ÉS BÉLMIKROBIOM

Ideális esetben bélflóránkat túlnyomó részt (80-85%) számunkra hasznos baktériumok alkotják, melyek befolyásolják az emésztést, és a jóllakottságérzet kialakulását is.

AZ EMÉSZTHETETLEN PREBIOTIKUS ROSTOK BEVITELE ELŐSEGÍTI A HASZNOS BAKTÉRIUMOK SZAPORODÁSÁT ÉS ELŐSEGÍTIK BIZONYOS VITAMINOK ÉS ÁSVÁNYI ANYAGOK FELSZÍVÓDÁSÁT.

Az emészthetetlen rostokat a bélbaktériumok fermentálják a vastagbélben, mindeközben rövid szénláncú zsírsavak (SCFA) termelődnek, melyek közül kiemelten fontos a butirát. A vajsav butirát a legfontosabb bélvegyület a pH-szabályzáshoz, a vastagbélhámsejtek megújulásához és a bélmikrobiom színesítéséhez. A rövid szénláncú zsírsavak termelődése elősegíti az emésztést, szabályozza az étvágyat és csökkentik a zsigeri zsírok mennyiségét.

Egy bélbaktériumok emésztésben betöltött szerepével foglalkozó kutatás 77 olyan ikerpár bél mikrobiomátát vizsgálta, akik közül az egyik túlsúlyos, a másik normál testalkatú volt. Az ikrek bélflórája eltért egymástól, a fő különbség a baktériumok diverzitásában volt látható. A normál testsúlyú iker mikrobioma sokfélébb volt, mint a súlyfelesleggel rendelkező testvéré, ami a baktériumok különböző ételek emésztésre gyakorolt hatása miatt lehet. Egyre több bizonyíték áll rendelkezésre arról, hogy a nyugati étrend és életmód diszbiózissal párosul.

AZ EMBERI SZERVEZET SZÁMÁRA EMÉSZTHETETLEN ROSTOKAT A BAKTÉRIUMOK FERMENTÁLJÁK, AMELY OLYAN KÉMIAI ANYAGOKAT HOZ LÉTRE, MINT A BUTIRÁT, AMELY ELŐNYÖS AZ EGÉSZSÉGES BÉLRENDSZER, AZ ÁLTALÁNOS EGÉSZSÉG ÉS TESTSÚLYCSÖKKENTÉS SZEMPONTJÁBÓL.

Egy újabb tanulmány azt találta, hogy a beleinkben lévő 2 baktériumtípusnak az aránya meghatározhatja, hogy mennyi súlyt adhatunk le egy adott étrend mellett. Ez a két baktérium a rostokat és szénhidrátokat emésztő Prevotella, a másik pedig a Bacetroidetes, melyből a több állati fehérjét és zsírt fogyasztók rendelkeznek többel. A vizsgálatban 62 ember egy magas rosttartalmú, teljes kiőrlésű gabonákat tartalmazó étrendet követett 26 héten keresztül. Akiknek több Prevotella volt jelen a beleiben 2,3 kg-mal több testzsírt vesztettek, mint azok, akik a másik baktériumból rendelkeztek nagyobb mennyiséggel.

Ezen túl, vízben nem oldódó rostok gélképző anyagok, amelyek vizet szívnak magukba, megnövelve ezzel térfogatukat, mellyel hosszan tartó teltségérzetet okoznak. A jóllakottságérzet nem sarkall minket a további kalóriabevitelre.

Egy vizsgálat szerint a fruktooligoszacharidokkal dúsított sütemények nagyobb valószínűséggel növelték a jóllakottság érzését mint a sima sütemények, amikor túlsúlyos önkénteseknek, adták azokat 9 g/nap dózisban.

A magas fruktooligoszacharid étrendet tartó csoportban jelentős BMI, testzsír, zsigeri zsír, szérum összkoleszterin, LDL-koleszterin, és triglicerid szintet figyeltek meg.

Rostdús étrend hatása a szív és érrendszeri megbetegedések prevenciójában is kedvező.  A fruktooligoszacharidokkal való étrendkiegészítés hatásait vizsgálta egy kutatás 51 alanyon, 4 héten keresztül.

Forrás:
https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/17562848221115320
https://www.hindawi.com/journals/jobe/2016/7353642/tab6/ 
https://nutrition.org/the-key-to-weight-loss-may-be-in-the-gut/
https://link.springer.com/article/10.1007/s11882-021-01020-z

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2213453021000811  
https://faseb.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1096/fasebj.25.1_supplement.771.4
https://www.semanticscholar.org/paper/METABOLIC-EFFECT-OF-FOS-(FRUCTOOLIGOSACCHARIDE)-IN-Gupta/ffdf795c9af9681a5bbd7eb90abd168a9a855519  

MIT JELENT A FODMAP MOZAIKSZÓ?  

A kifejezés különböző fermentábilis szénhidrátok kezdőbetűinek rövidítéséből áll össze.

Fermentable Oligo-, Di-, Mono-saccharides And Polyols”

 • Oligoszacharidok (köztük a fruktánok és a galaktooligoszacharidok (GOS))
 • Diszacharidok (köztük a laktóz)
 • Monoszacharidok (köztük a fruktóz)
 • Poliolok (köztük a szorbitol, xylitol és mannitol)

A FODMAP-ok olyan emészthetetlen rostok, amelyek nem szívódnak fel a véráramba, a széklet tömegét növelve a vastagbélbe kerülnek. Az itt élő bélbaktériumok fermentálják ezeket, amely a bélflóra előnyös változásait idézi elő, azonban az erre érzékenyeknél, különösen IBS esetén hasi diszkomfortérzetet, puffadást okozhat. Ilyen esetekben javasolt a FODMAP-ok ideiglenes megszorítása az étrendben, de fermentábilis szénhidrátok hosszú távú kiiktatása káros hatással lehet a bél mikrobiomra. 

(A Fibergum akácia élelmi rost nagymértékű bélrendszeri toleranciát mutatott a vizsgálatokban, alacsony FODMAP diétában is fogyasztható.)

Forrás:
https://en.wikipedia.org/wiki/FODMAP
https://www.sciencedirect.com/topics/agricultural-and-biological-sciences/fructooligosaccharide

STRESSZ – BÉLFLÓRA ÉS EMÉSZTÉS  

Az utóbbi években mindennapjaink részét képezi a stressz, és ezzel együtt növekszik a depressziós, szorongásos zavarban szenvedők aránya. Egyre több kutatás igazolja a bél mikrobioma és a mentális állapotunk között lévő összefüggéseket, így amikor a gyomor-bélrendszer harmonikus működésére gondolunk, figyelembe kell vennünk a stressz és a szorongás hatását is.

Táplálkozási szokásaink és bélflóránk összetétele befolyásolja az idegrendszer működését, amely visszahat az emésztésre. A különböző ingerekre adott válaszok is egyediek lehetnek. Vegyünk alapul egy stresszes időszakot, melynél van, aki „stressz evésbe” kezd, de vannak, akiknek egy falat sem csúszik le a torkán. Az idegrendszer hat a bélmozgás gyorsaságára, és az emésztőenzimek gyomorsav termelődésére. Az emésztőrendszer működése pedig akár a gondolkodásunkra, viselkedésünkre kedélyállapotunkra is hatással lehet.

A citromfű egyik fő nyugtató összetevője a rozmaringsav, ami nyugtató hatása révén segíti az idegi eredetű emésztési zavarok enyhítését. Úgynevezett szélhajtó hatású gyógynövény, vagyis képes enyhíteni a pangó emésztést és a hasi görcsöket is. 

Forrás:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27620926/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6653806/

 Stressz – bélflóra és emésztésVÉRCUKORSZINT ÉS ROSTBEVITEL

A Fibregum™ egy emészthetetlen szénhidrát nullához közeli glikémiás indexszel. A Fibregum™-ot sikeresen vizsgálták egészséges és kockázatnak kitett embereknél az étkezés utáni glikémiára gyakorolt hatását illetően.

A Bizottság 854/2016/EU végrehajtási rendelete a következőt állítja: „A cukrok helyett akáciát tartalmazó ételek/italok alacsonyabb vércukorszint növekedést indukálnak fogyasztásukat követően a cukrokat tartalmazó ételekkel/italokkal összehasonlítva.”

A magas rostbevitel az ételek fokozatos felszívódását vonja maga után, amely elnyújtva emeli meg a vércukor, illetve inzulin szintet. A glükóz ilyen módon történő felszívódása cukorbetegség és inzulinrezisztencia esetén is kedvező.

Az inzulin fő feladata a glükóz beépítése a sejtekbe, aminek vércukor csökkentő hatása van, másrészről ez az egyetlen hormon, amely a zsírtartalékok felépítését végzi. Tehát minél több inzulin termelődik annál inkább növekszik rajtunk a nem kívánt zsírréteg. A glikémiás index a szénhidrátoknak azt a tulajdonságát jelöli, hogy mennyire emelik meg a vércukorszintet. A magas glikémiás indexű élelmiszerek tehát nagyban hozzájárulnak az inzulin szint megemelkedéséhez, aminek hatására szervezetünk hozzákezd a zsírok elraktározásához.

Forrás:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30599796/
https://academic.oup.com/jn/article/130/6/1572/4686135 

Nettó térfogat: 480 ml 

379%-al csökkentett szénhidrát-, és 484%-al csökkentett cukortartalom a hasonló termékekhez képest.

Összetevők: tisztított víz, rövid láncú fruktooligoszacharidok (FOS), alma pektin (almahéjból kivont), akácia rost (Fibregum™), étkezési sav (citromsav), természetes citrom aroma, orvosi citromfű (Melissa officinalis L.) föld feletti részének kivonata 2-6:1- standardizált 2,5% rozmaringsav tartalommal, tartósítószer (kálium-szorbát), édesítőszer (sztéviából származó szteviol-glikozidok). *Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. Csökkentett szénhidrát3-, és cukortartalom4.

AZ ALACSONY ÉS A NAGY MOLEKOLATÖMEGŰ ROSTOK MEGFELELŐ MENNYISÉGÉT AKKREDITÁLT LABORVIZSGÁLATTAL IGAZOLJUK. A termékhez adott orvosi citromfű jelentősége abban is áll, hogy 2014-ben az Év Gyógynövényének választották hazánkban.

Adagok száma a termékben: 12

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.

Felbontás után hűtőben tárolva 1 hónapig fogyasztható.

Hatóanyagok a napi adagban

40 ml-ben

Fruktooligoszacharidok (GOFOS™)

7000 mg

Alma pektin (almahéjból kivont)

250 mg

Akácia rost (Fibregum™)

250 mg

Orvosi citromfű kivonat

    amelyből rozmaringsav

100 mg

2,5 mg

Fibregum™ is a trademark of Nexira. GOFOS™ is a trademark of Galam Ltd.

100 mg orvosi citromfű kivonat, 200-600 mg szárított pornak felel meg.

2A cukrok helyett <a fruktooligoszacharidokat, pektint, és akácia rostot > tartalmazó ételek/italok fogyasztása esetén, a fogyasztás után kisebb mértékű vércukorszint-emelkedés következik be, mint a cukrot tartalmazó ételek/italok fogyasztása esetén.

Adagolási javaslat: Napi 40 ml, lehetőleg reggel éhgyomorra, kb. 1 dl vízzel elfogyasztva.  Használat előtt felrázandó!

Átlagos tápérték (100 ml-ben): Energia: 148 kJ/36 kcal (1,8%5), Zsír: 0 g (0%5), amelyből telített zsírsavak: 0 g (0%5); Szénhidrát: 2,6 g (1%5), amelyből cukrok: 2,3 g (2,56%5); Rost: 13 g (-), Fehérje: 0 g (0%5), Só: 1,1 g (18,33%5).

5RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal).

Figyelmeztetés: A készítmény természetes voltából eredően üledékképződés előfordulhat, ez azonban nem befolyásolj a termék minőségét és hatékonyságát. A készítmény színe, íze, állaga termékenként változhat.

Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

 • A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén
 • A termék 3 éves kortól alkalmazható, a napi adag felével, a napi rostbevitelhez igazítva.
 • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
 • A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában
vegan-belradir-plusz-prebiotikus-rost-fibregum-gofos-tablaza.jpg

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!

OGYÉI ny.sz: 29828/2022


.
.

.

Tájékoztatás - A törvényi előírásnak megfelelően, szeretnénk az alábbiakra felhívni a figyelmedet vásárlás előtt:

 • Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
 • A www.naturaplaza.hu egy internetes áruház, a weboldalunkon található termékleírások a gyártók, forgalmazók, szállítók, valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért áruházunk a felelősséget nem vállalja.
 • Betegség esetén, az étrend-kiegészítő szedésével kapcsolatosan, kérd ki szakorvosod tanácsát, véleményét.
 • Minden esetben figyelmesen olvasd el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! A tájékoztatóban szereplő javasolt mennyiségeket ne lépd túl!
 • Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.
Adatok
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
Acs-2023-20
Vélemények
Webáruház készítés
aprohirdetesingyen.hu simplepay_hu