Motto Reumatapasz 2 db

Raktárkészlet: VAN
Motto Reumatapasz 2 db
Motto Reumatapasz 2 db
Motto Reumatapasz 2 db
Motto Reumatapasz 2 db

KRÓNIKUS fájdalmakra:
– ízületi bántalmak
– izomfájdalom
– gerincfájdalmak

Lassabban fejti ki hatását, de hosszabb kezelésekre alkalmas. Reuma, lumbágó, ínhüvelygyulladás, krónikus izomfájdalmak stb. enyhítésére ajánlott.

1 300 Ft
Egységár: 650 Ft/db
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

REUMATAPASZ (sárga jelű)


- Kar- és vállfájdalmaknál (3, 14) a fájdalom helyére 5×5 cm-es, a gerincoszlop és a lapocka közé 3×5 cm-es tapaszt ragasszunk fel! Ajánlatos a tapaszt a fájdalom megszűnte után még néhány napig viselni.


- Idült térd-, csípőfájdalmak (9, 10, 18) esetén néha előfordul, hogy a tapaszt folyamatosan viselni kell. Általában 1-10 nap alatt a fájdalom megszűnik, ha az oka izomgörcs vagy reuma.


- Lumbágó vagy más gerincfájdalomnál, porckorongsérvnél, lapockatáji izomfájdalomnál (15, 17) 5×5 cm-es tapaszt kell ragasztani a fájdalom helyére.


- Csípőízületi fájdalomnál (18) 5×5 cm-es darabokat helyezzünk a keresztcsontra, a kitapintható forgóra és a comb belső felső részére (9) (adduktor izom).


- Az ínhüvelygyulladás (20) a tapasz használatával gyorsan megszűnik.
Hátulról sugárzó fejfájás, nyaki meszesedés esetén (23, 24) a nyakcsigolyákra, illetve a fájdalom helyére ragasszunk egy 3×5 cm-es darabot.
Ütés, zúzódás fájdalmai a tapasszal csökkenthetők és a véraláfutás felszívódását is gyorsítja.

 

HOGYAN MŰKÖDIK A MOTTO TAPASZ?

A tapasz felületén található ásványi anyag a bőr felszínén keletkező nedvesség (veríték) révén olyan reakciót vált ki a bőr és a tapasz közötti térben, amely  feszültségváltozást generál ezáltal a bőrben és a bőr alatti szövetekben.

A Motto tapasz elvi működésének alapja, hogy az általa kiváltott potenciálváltozás nanoáramok kialakulását váltja ki a bőrön keresztül, amely lokális fájdalomcsillapítást eredményez. Ezen kismértékű feszültségkülönbség más, mikroáramú tapaszokhoz hasonló hatással van a bőr alatti szövetekre, elősegíti az izmok ellazulását és a fájdalom enyhítését.

Az eszköz működési mechanizmusa az ún. mikroáramú elektromos stimuláció hatásmechanizmusához hasonlít, de azoktól eltérően nem a testtel való közvetlen energiaközléssel valósul meg, hanem a galvanikus reakció a bőrfelszín és a tapasz közötti térben, gyakorlatilag a tapasz felületén valósul meg.

Már régóta köztudott a kutatók számára, hogy a fájdalomcsillapítás elérhető mikroáramok használata segítségével. A transcutan és percutan elektromos idegstimuláció fájdalomcsökkentő hatását több tanulmány tárgyalja annak mechanizmusaival együtt.
E két kezelési forma már világszerte elterjedt nemcsak a reumatológiai, hanem egyéb fájdalomszindrómák (posztoperatív, tumoros, fogászati, neurológiai stb.) kezelésében is.

 

Motto tapasz működési ábra (MDR)

A Motto tapasz esetében a lokális fájdalomcsillapítás folyamata az ásványi anyag szemcsék körüli lokális potenciálváltozások következményes kialakulásával magyarázható. A szemcsék és tapasz felülete alatt képződő izzadtság galvanikus reakciót indukálnak, melynek következtében potenciálkülönbség alakul ki, és ez a feszültség a dermisz mélyebb rétegeibe hatolva képes befolyásolni a bőrfelszín alatti neuromuszkuláris rendszert.

 

A TAPASZ HASZNÁLATA

1A tapaszból ollóval vágjunk le egy 3-5 cm-es darabot, távolítsuk el róla a védőpapírt, és a fájdalom helyére, tiszta, száraz, krémtől mentes bőrre ragasszunk fel. Szőrös felület esetén ajánlott a kezelés előtt leborotválni a területet. Legfeljebb 5×5 cm-es darabot használjuk, egyszerre akár több darabot, és mindig a tapinthatóan legerősebb fájdalom helyére tapasszunk.

2A felragasztott tapaszt simítsuk el a bőrön, majd rászorított kezünkkel melegítsük fel pár másodpercig, hogy jól felragadjon és a működés hamar beinduljon.

3Egyidejűleg több helyen is viselhető, többféle fájdalom egyidejű kezelésére is alkalmas.
1-10 napig viseljük, ha a fájdalom nem szűnik, csak enyhül, cseréljük és használjuk tovább.

AKUT VAGY KRÓNIKUS?

Akut fájdalmaknál gyorsabban várható a fájdalom enyhülése, míg a krónikus bántalmaknál hosszabb kezelés is szükséges lehet. Hosszú távú kúra közben ha nincs fájdalom, nem kell felragasztani, de ha egy-két hét után újra jelentkezik, ismét tapaszolni kell.

VÍZÁLLÓ

A tapasz vízálló, lehet vele tisztálkodni, vizes sportokhoz is használható. Az erős dörzsölését kerüljük.

MEKKORA TAPASZT RAGASSZAK?

A csomagban található tapasz csíkokat érdemes kisebb darabokra vágni, nem szükséges egy teljes tapasz csíkot felragasztani. A tapasz mérete a fájdalom típusától és a kezelt területtől függ, 2×5-cm-től legfeljebb 5×5 cm-es darab elegendő lehet.

MILYEN FÁJDALOMTÍPUSRA MELYIK TAPASZ ALKALMAZHATÓ?

Az idült, reumás fájdalmakra a sárga csomagolású, bőrszínű Reumatapaszt, akut fájdalmak ellen a kék csomagolású, szintén bőrszínű Fájdalomcsillapító tapaszt ajánljuk. A zöld csomagolású, zöld színű Fájdalomcsillapító tapasz sportolóknak termékünk
a kék Fájdalomcsillapító tapasz színes változata, elsősorban váll-, könyök-, hát- és térdfájdalmak enyhítésére javasoljuk.

MIRE JÓ A MOTTO TAPASZ?

A gyógyszermentes Motto tapasz segít enyhíteni a különböző testtájakon jelentkező akut és krónikus fájdalmakat. Kiegészítő kezelésre ajánlott. 

- ÍZÜLETI BÁNTALMAK

- IZOMFÁJDALMAK
- GERINCFÁJDALMAK

 

no drugs
Gyógyszer- és doppingmentes.
Hosszan tartó hatás:
7 napos folyamatos használat lehetséges.
no drugs
A tapasz vízálló, lehet vele tisztálkodni, vizes sportokhoz is használható.

A MOTTO TAPASZ HASZNÁLATÁNAK ELŐNYEI

EGYSZERŰ HASZNÁLAT

- Oda ragaszd, ahol fáj!

- Használata közben zavartalan mozgás, vizes sportokhoz is használható!

GYORS HATÁS

Már pár órán belül enyhülhet a fájdalom, 2-3 napon belül pedig eléri a maximális hatásfokát.

GAZDASÁGOS

Az egy csomagban található 2 db tapasz kisebb darabokra vágva akár egy hónapos folyamatos kezelést is lehetővé tesz.

GYAKORLATILAG ÁRTALMATLAN

- Gyógyszermentes.

- Doppingmentes.

Minőség

A vevői elégedettség növelése, a jogszabályi követelmények teljesítése, illetve a minőségirányítási rendszer folyamatos fejlesztése és eredményessége fenntartása érdekében a Motto-Elektro Kft. ISO 13485:2016, és 2017/745 EU rendelet 10. cikk (9) bekezdés szerinti Minőségirányítási rendszert működtet.

A Motto tapasz 1982 óta
jelen van a magyar piacon.

  • Egyszer használatos, külső használatra!
  • Nyílt sebre nem alkalmazható!
  • A ragasztóanyag tartalmaz kaucsukot, amely az arra érzékenyeknél allergiás reakciót válthat ki, mely a bőr kipirulásával, viszketéssel jár: ez esetben távolítsuk el a tapaszt és ne használjuk!
  • A tapasz eltávolítása után a maradék ragasztóanyagot alkohollal távolíthatjuk el a bőrről.

 .

.

Tájékoztatás - A törvényi előírásnak megfelelően, szeretnénk az alábbiakra felhívni a figyelmedet vásárlás előtt:

  • Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
  • A www.naturaplaza.hu egy internetes áruház, a weboldalunkon található termékleírások a gyártók, forgalmazók, szállítók, valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért áruházunk a felelősséget nem vállalja.
  • Betegség esetén, az étrend-kiegészítő szedésével kapcsolatosan, kérd ki szakorvosod tanácsát, véleményét.
  • Minden esetben figyelmesen olvasd el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! A tájékoztatóban szereplő javasolt mennyiségeket ne lépd túl!
  • Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.
Adatok
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
MT-2022-01
Vélemények
Webáruház készítés
aprohirdetesingyen.hu simplepay_hu