FERMENTÁLT HIALURONSAV

Baktérium fermentált, alacsony, 1 millió Dalton molekulatömegű szerves hialuronsav, savmentes, gyomorbarát C-vitaminnala bőr és porcok egészségéhez!1  

 • VEGÁN ÉS FERMENTÁLT FORMULA
 • MAGAS BIOHASZNOSULÁS
 • NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES SZÍNEZÉKET, TARTÓSÍTÓSZERT, AROMÁT
 • 1 MILLIÓ DALTON MOLEKULATÖMEGŰ HIALURONSAV
 • HOZZÁADOTT 100 MG SAVMENTES, GYOMORBARÁT C-VITAMINNAL
 • A MEGFELELŐ KOLLAGÉNKÉPZŐDÉSÉRT
 • AZ EGÉSZSÉGES, HIDRATÁLT ÉS SZÉP BŐRÉRT
 • A PORCOK, ÍZÜLETEK EGÉSZSÉGÉHEZ
 • NAPI 1 TABLETTA
Fermentált hialuronsav a hidratált és szép bőrért

MI AZ A HIALURONSAV?

A hialuronsav az emberi szervezetben egy teljesen természetesen megtalálható poliszacharid, mely nagy vízmegkötő képességgel rendelkezik, saját tömegének akár az 1000-szeresét is képes víz formájában megkötni, hogy hidratáltan tartsa a testszöveteket. A hialuronsav jelen van minden kötőszövetben (köldökzsinórban, húgyhólyagban, belekben, végbélben, vaginában…), de különösen nagy mennyiségben található a bőrben, a szemekben, az ízületi porcokban (a csontok végén lévő szövet) és az ízületi folyadékban (az ízületek közötti védőfolyadék). 

 • A hialuronsav bőrsejtek számára ez elengedhetetlen a megfelelő sejt-sejt kommunikációhoz, a keratinociták egészséges cseréjéhez és megújulásához, a hidratáláshoz, a tápanyagszállításhoz, a salakanyagok és toxinok eltávolításához, valamint a kollagén rostok fiatalon tartásához. 
 • A hialuronsav védi a porcok egészségét, növeli az ízületi folyadék mennyiségét és kiegészíti az ízületi gyulladásokat célzó terápiák eredményességét.
 • A szervezetben a hialuronsav részt vesz a sebgyógyulás minden szakaszában, továbbá hidratáltan tartja a hajszálakat, az ajkakat és a fogínyt.

Habár szervezetünk képes önmagától előállítani hialuronsavat, a természetes szintje az életkor előrehaladtával, a nap UV sugarainak hatására csökken. A Natur Tanya® hialuronsav tabletta; 100 mg aktív, fermentált hialuronsavat tartalmaz adagonként, ezzel járulva hozzá a szervezetben lévő hialuronsav mennyiségének pótlásához.

A Natur Tanya® FERMENTÁLT HIALURONSAV ezen kívül a szövetek számára fontos C-vitamint is tartalmaz kalciummal pufferelve (kalcium-L-aszkorbát), amely a C-vitamin egy savmentes, gyomorbarát formája, mely érzékeny gyomorral és bélrendszerrel rendelkezők számára is ideális választás (így reflux, gyomorfekély esetén is), hiszen a kémhatása enyhén lúgos (7,1-7,4 pH).

 • A C-vitamin hozzájárul 1a normál kollagén képződéshez, és ezen keresztül az erek-, csontok,porcok, és a bőr normál állapotának fenntartásához.

HIALURONSAVAK OSZTÁLYOZÁSA MOLEKULATÖMEG ALAPJÁN

Osztályozás (klasszifikáció)

Csoportosítási osztályozás (kDa)

Hialuronsav Bank

Molekulatömeg (kDa)

Alacsony molekulatömegű hialuronsav (LMW HA)

< 1,200

Hyalgan

Adant

500-730

600-1200

Közepes molekulatömegű hialuronsav (MMW HA)

1,200-3,600

Ostenil

Hyalubrix

Hyalubrix 60

Synocrom

1,200-1,400

1,500-1,700

1,300-3,600

Átlagban 1,600

Nagy molekulatömegű hialuronsav (HMW HA)

3,600-10,000

Hylan G-F 20

Átlagban 6,000-7,000

Ultra nagy molekulatömegű hialuronsav (UHMW HA)

> 10, 000

Durolane

Fermathron

Átlagban > 10,000

Nem számszerűsíthető

 • Megjegyzés: 1 kDa = 1000 Da
 • (forrás: Wu, Y. Z., Huang, H. T., Ho, C. J., Shih, C. L., Chen, C. H., Cheng, T. L., Wang, Y. C., & Lin, S. Y. (2021). Molecular Weight of Hyaluronic Acid Has Major Influence on Its Efficacy and Safety for Viscosupplementation in Hip Osteoarthritis: A Systematic Review and Meta-Analysis. Cartilage13(1_suppl), 169S–184S.)

MIÉRT AZ ALACSONY MOLEKULATÖMEGŰ HIALURONSAVRA ESETT A VÁLASZTÁSUNK?

A hialuronsav egy poliszacharid (szénhidrát), amely diszacharidok (D-glükuronsav és D-N-acetil-glükozamid) ismétléséből áll.  A szájon át történő hialuronsavat kisebb molekulákra/frgamentumokra kell lebontania az emberi szervezetnek. A nagy molekulák pedig közvetlenül nem tudnak felszívódni. Tehát a lényeg a hialuronsav méretén van.

Az étrend-kiegészítőkben használt hialuronsav molekulatömegének kisebbnek kell lennie, mint 1,2 millió Dalton.

Ugyanez a helyzet áll fent a kollagén esetében is, hiszen a biohasznosulás/felszívódás döntő többségében a molekulatömegtől (Dalton méret) függ. A Natur Tanya ezt a követelményt kielégíti, hiszen alacsony molekukatömegű alapanyagokkal kerülnek formulázásra termékeink, így többek között a biszglicinát formában levő, kiváló biohasznosulású ásványi anyagainkat is ide sorolhatnánk.

Az orálisan adagolt hialuronsav hidratálja a bőrt

Az orálisan adagolt hialuronsav enyhíti a ráncokat
 (japán emberek bevonásával) (tajvani emberek bevonásával)

Hialuronsav: kulcsfontosságú összetevő a gyulladások kezelésében

Hialuronsav: molekuláris mechanizmusok és terápiás pálya

NATUR TANYA TIPP:

A hialuronsav eredményességét fokozza a kollagén és az elasztin, a C-vitamin és a bőséges folyadékbevitel. Amíg a hialuronsav vízmegkötő, a kollagén feszesítő, az elasztin rugalmasít, a C-vitamin kollagénképző.

NATUR TANYA ALACSONY MOLEKULATÖMEGŰ KOLLAGÉN TERMÉKEK

Natur Tanya alacsony molekulatömegű hialuronsav és kollagén termékek

TOVÁBB A FACELIFT® KOLLAGÉN, A GOOD DAY! KOLLAGÉN ÉS A

GOOD MORNING! KOLLAGÉN TERMÉKOLDALAKRA, A NÉVRE KATTINTVA.

NATUR TANYA ALACSONY MOLEKULATÖMEGŰ ÁSVÁNYI ANYAGOK

Natur Tanya alacsony molekulatömegű ásványi anyagok

TOVÁBB A VAS-BISZGLICINÁT, A MAGNÉZIUM-BISZGLICINÁT, A CINK-BISZGLICINÁT, A KALCIUM-BISZGLICINÁT TERMÉKOLDALAKRA, A NÉVRE KATTINTVA.

 

MI AZ A HIALURONSAV FERMENTÁCIÓ?

A fermentáció magyar jelentése: erjedés. Több ezer évre visszanyúló egyik legrégebbi biotechnológiai eljárás. Történelem előtti időktől készít az ember fermentációval élelmiszereket, mint kenyeret, sajtot, sört és bort. Világszerte a társadalmak évezredekig erjesztették az ételeket a jó féle baktériumokkal, hogy olyan kíméletes és minőségi termékeket hozzanak létre, mint a joghurt és a miso.

A fermentáció folyamatán átment élelmiszereknek szigorú minőségi feltételeknek kell megfelelniük. Az ember felismerte és hasznosította az ezekben a folyamatokban rejlő lehetőségeket. Így jött létre a „fermentálás” (erjesztés), amely ma már, egy tudatosan tervezett gyártástechnológiai folyamat.

KINEK AJÁNLJUK FERMENTÁLT HIALURONSAV TERMÉKÜNKET?

 • azok számára, akik az életkor előrehaladtával pótolni szeretnék a természetes hialuronsav szintet
 • azok számára, akik anti-aging és longevity életmódod folytatnak
 • azok számára, akik javítani szeretnék bőrünk hidratáltságát és általános megjelenését 
 • azok számára, akik javítani szeretnék ízületeik hidratáltságát és egészségét
 • azok számára, akik aktív életet élnek, férfiaknak és nőknek egyaránt
 • azok számára, akik a menopauza után állnak

Nettó tömeg: 15 g (30 db)

Összetevők: kalcium-L-aszkorbát, nátrium-hialuronát, tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), stabilizátor (polivinilpolipirrolidon), sűrítőanyag (polivinilpirrolidon), színtelen bevonat [stabilizátorok (hidroxipropil-metil-cellulóz, polietilén-glikol)], csomósodást gátló anyagok (szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói).  

Adagolási javaslat: Napi 1 tabletta bő folyadékkal lenyelve.

Hatóanyagok a napi adagban (1 filmtablettában)

1 tablettában

Savmentes C-vitamin

100 mg (125%*)

Fermentált hialuronsav

                          100 mg

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referencia érték.   

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

 • A termék 6 éves kortól alkalmazható
 • A termék alkalmazható vérhígító mellett
 • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
 • A termék fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!