Motto Fájdalomcsillapító tapasz akut fájdalmakra 2 db

Raktárkészlet: VAN
Motto Fájdalomcsillapító tapasz akut fájdalmakra 2 db
Motto Fájdalomcsillapító tapasz akut fájdalmakra 2 db
Motto Fájdalomcsillapító tapasz akut fájdalmakra 2 db
Motto Fájdalomcsillapító tapasz akut fájdalmakra 2 db

Gyorsabb hatásmechanizmusa miatt az akut fájdalmak kezelésére ajánljuk ezt a terméket.

 • izomfájdalmak
 • ízületi bántalmak
 • gerincfájdalom
1 080 Ft
Egységár: 540 Ft/db
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ TAPASZ (kék jelű)

- Fejfájás, migrén esetén (1) a halántékokra ø 3 cm-es tapaszokat ragasszunk. Érdemes már enyhébb fájdalom érzékelése esetén megkezdeni a kezelést, amellyel akár el is kerülhető a fejfájás felerősödése.

- Fogfájásnál, (2) hőérzékeny fognál, fogkezelés után, íny- vagy arcüreggyulladásnál az arcra kívül ø 2-3 cm-es tapasz ragasztandó, ami 20-40 perc alatt elviselhetővé csökkenti a fájdalmat. Természetesen a fogorvost mielőbb fel kell keresni!

- Szájzár esetén 2-3 cm-es tapaszt az állkapocsszögleti ízületére, ill. a fájdalom helyére ragasszuk.

- Extrakardiális (szívtáji) fájdalomnál (4) a kulcscsont felett baloldalon egy 3×5 cm-es darabot a karotiszérre (nyaki ütőér) ragasszunk!

- Epe- (6) vagy vesetáji (16) fájdalomnál 5×5 cm-es tapaszt alkalmazzunk!

- Csonttörés esetén (7, 12, 22) a fájdalom helyére, ill. a törés fölé és alá, (a gipsz levétele után) több, 4×5 cm-es csík ragasztandó, ami az izommozgás megindulását és a csont összeforrását segíti.

- Menstruációs fájdalomnál (8) a fájdalom helyére 1-1 db 3×5 cm-es tapasz ragasztandó.

Alvás, sportolás közben fellépő izomgörcs várható helyére 5×5 cm-es tapaszt alkalmazzunk.

- Visszérfájdalomnál (11) kb. 40 percen belül hatásos, de csak a fájdalmat szünteti meg, a visszér bántalmakat nem gyógyítja.

- Alvás elősegítésére (13), a belső bokacsont alá 3×5 cm-es tapasz ragasztandó mindkét lábon.

- Orrcsorgás (21) ellen a hüvelykujj és a mutatóujj nagy ízületére mindkét kézen ø 2 cm (összesen 4) tapasz szükséges.

- A jó- és rosszindulatú daganatok okozta fájdalmak elviselését elősegíti, 5×5 cm-es darabokat tapasszunk a fájdalom helyére.

HOGYAN MŰKÖDIK A MOTTO TAPASZ?

A tapasz felületén található ásványi anyag a bőr felszínén keletkező nedvesség (veríték) révén olyan reakciót vált ki a bőr és a tapasz közötti térben, amely  feszültségváltozást generál ezáltal a bőrben és a bőr alatti szövetekben.

A Motto tapasz elvi működésének alapja, hogy az általa kiváltott potenciálváltozás nanoáramok kialakulását váltja ki a bőrön keresztül, amely lokális fájdalomcsillapítást eredményez. Ezen kismértékű feszültségkülönbség más, mikroáramú tapaszokhoz hasonló hatással van a bőr alatti szövetekre, elősegíti az izmok ellazulását és a fájdalom enyhítését.

Az eszköz működési mechanizmusa az ún. mikroáramú elektromos stimuláció hatásmechanizmusához hasonlít, de azoktól eltérően nem a testtel való közvetlen energiaközléssel valósul meg, hanem a galvanikus reakció a bőrfelszín és a tapasz közötti térben, gyakorlatilag a tapasz felületén valósul meg.

Már régóta köztudott a kutatók számára, hogy a fájdalomcsillapítás elérhető mikroáramok használata segítségével. A transcutan és percutan elektromos idegstimuláció fájdalomcsökkentő hatását több tanulmány tárgyalja annak mechanizmusaival együtt.
E két kezelési forma már világszerte elterjedt nemcsak a reumatológiai, hanem egyéb fájdalomszindrómák (posztoperatív, tumoros, fogászati, neurológiai stb.) kezelésében is.

 

Motto tapasz működési ábra (MDR)

A Motto tapasz esetében a lokális fájdalomcsillapítás folyamata az ásványi anyag szemcsék körüli lokális potenciálváltozások következményes kialakulásával magyarázható. A szemcsék és tapasz felülete alatt képződő izzadtság galvanikus reakciót indukálnak, melynek következtében potenciálkülönbség alakul ki, és ez a feszültség a dermisz mélyebb rétegeibe hatolva képes befolyásolni a bőrfelszín alatti neuromuszkuláris rendszert.

A TAPASZ HASZNÁLATA

1A tapaszból ollóval vágjunk le egy 3-5 cm-es darabot, távolítsuk el róla a védőpapírt, és a fájdalom helyére, tiszta, száraz, krémtől mentes bőrre ragasszunk fel. Szőrös felület esetén ajánlott a kezelés előtt leborotválni a területet. Legfeljebb 5×5 cm-es darabot használjuk, egyszerre akár több darabot, és mindig a tapinthatóan legerősebb fájdalom helyére tapasszunk.

2A felragasztott tapaszt simítsuk el a bőrön, majd rászorított kezünkkel melegítsük fel pár másodpercig, hogy jól felragadjon és a működés hamar beinduljon.

3Egyidejűleg több helyen is viselhető, többféle fájdalom egyidejű kezelésére is alkalmas.
1-10 napig viseljük, ha a fájdalom nem szűnik, csak enyhül, cseréljük és használjuk tovább.

AKUT VAGY KRÓNIKUS?

Akut fájdalmaknál gyorsabban várható a fájdalom enyhülése, míg a krónikus bántalmaknál hosszabb kezelés is szükséges lehet. Hosszú távú kúra közben ha nincs fájdalom, nem kell felragasztani, de ha egy-két hét után újra jelentkezik, ismét tapaszolni kell.

VÍZÁLLÓ

A tapasz vízálló, lehet vele tisztálkodni, vizes sportokhoz is használható. Az erős dörzsölését kerüljük.

MEKKORA TAPASZT RAGASSZAK?

A csomagban található tapasz csíkokat érdemes kisebb darabokra vágni, nem szükséges egy teljes tapasz csíkot felragasztani. A tapasz mérete a fájdalom típusától és a kezelt területtől függ, 2×5-cm-től legfeljebb 5×5 cm-es darab elegendő lehet.

MILYEN FÁJDALOMTÍPUSRA MELYIK TAPASZ ALKALMAZHATÓ?

Az idült, reumás fájdalmakra a sárga csomagolású, bőrszínű Reumatapaszt, akut fájdalmak ellen a kék csomagolású, szintén bőrszínű Fájdalomcsillapító tapaszt ajánljuk. A zöld csomagolású, zöld színű Fájdalomcsillapító tapasz sportolóknak termékünk
a kék Fájdalomcsillapító tapasz színes változata, elsősorban váll-, könyök-, hát- és térdfájdalmak enyhítésére javasoljuk.

MIRE JÓ A MOTTO TAPASZ?

A gyógyszermentes Motto tapasz segít enyhíteni a különböző testtájakon jelentkező akut és krónikus fájdalmakat. Kiegészítő kezelésre ajánlott. 

- ÍZÜLETI BÁNTALMAK

- IZOMFÁJDALMAK
- GERINCFÁJDALMAK

 

no drugs
Gyógyszer- és doppingmentes.
Hosszan tartó hatás:
7 napos folyamatos használat lehetséges.
no drugs
A tapasz vízálló, lehet vele tisztálkodni, vizes sportokhoz is használható.

A MOTTO TAPASZ HASZNÁLATÁNAK ELŐNYEI

EGYSZERŰ HASZNÁLAT

- Oda ragaszd, ahol fáj!

- Használata közben zavartalan mozgás, vizes sportokhoz is használható!

GYORS HATÁS

Már pár órán belül enyhülhet a fájdalom, 2-3 napon belül pedig eléri a maximális hatásfokát.

GAZDASÁGOS

Az egy csomagban található 2 db tapasz kisebb darabokra vágva akár egy hónapos folyamatos kezelést is lehetővé tesz.

GYAKORLATILAG ÁRTALMATLAN

- Gyógyszermentes.

- Doppingmentes.

Minőség

A vevői elégedettség növelése, a jogszabályi követelmények teljesítése, illetve a minőségirányítási rendszer folyamatos fejlesztése és eredményessége fenntartása érdekében a Motto-Elektro Kft. ISO 13485:2016, és 2017/745 EU rendelet 10. cikk (9) bekezdés szerinti Minőségirányítási rendszert működtet.

A Motto tapasz 1982 óta
jelen van a magyar piacon.

 • Egyszer használatos, külső használatra!
 • Nyílt sebre nem alkalmazható!
 • A ragasztóanyag tartalmaz kaucsukot, amely az arra érzékenyeknél allergiás reakciót válthat ki, mely a bőr kipirulásával, viszketéssel jár: ez esetben távolítsuk el a tapaszt és ne használjuk!
 • A tapasz eltávolítása után a maradék ragasztóanyagot alkohollal távolíthatjuk el a bőrről.

 .

.

Tájékoztatás - A törvényi előírásnak megfelelően, szeretnénk az alábbiakra felhívni a figyelmedet vásárlás előtt:

 • Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
 • A www.naturaplaza.hu egy internetes áruház, a weboldalunkon található termékleírások a gyártók, forgalmazók, szállítók, valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért áruházunk a felelősséget nem vállalja.
 • Betegség esetén, az étrend-kiegészítő szedésével kapcsolatosan, kérd ki szakorvosod tanácsát, véleményét.
 • Minden esetben figyelmesen olvasd el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! A tájékoztatóban szereplő javasolt mennyiségeket ne lépd túl!
 • Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.
Adatok
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
MT-2022-02
Vélemények
Webáruház készítés
aprohirdetesingyen.hu simplepay_hu