Naturapláza blog

Kollagén kisokos

2022.07.11 21:03
Deák Anita
Kollagén kisokos
Azt gondolom, hogy a kollagént mára már mindenki ismeri, tudjuk, hogy kell az ízületeknek, és a bőrnek.
De tényleg csak ennyi?
Most bemutatnám nektek az egész képet a csodálatos kollagénről!
VIGYÁZAT! Ha ezt elolvasod, akkor tuti, hogy többet költesz a jövőben kollagén termékekre! ????
A kollagén egy természetes fehérje, testünk fehérjetartalmának 30%-át teszi ki. A szervezet folyamatosan termeli, de a kor előrehaladtával és a nem megfelelő táplálkozással ennek mértéke folyamatosan csökken. Továbbá a dohányzás és a túlzott napozás is a kollagén termelődése ellen hatnak.
❗ Na, most eljutottunk oda, hogy mindenkinek ajánlatos kollagént pótolnia, aki elmúlt 35 éves, vagy dohányzik, vagy nem eszik kizárólag csontlevest napi 5 étkezésben, esetleg sokat napozik... a szoliról már nem is beszélve. Ha a felsoroltakból több is igaz rád, akkor nem csak ajánlott, de KÖTELEZŐ a kollagén fogyasztása!
De miért olyan fontos?
▫ Azt tudjuk, hogy kell az ízületeknek.
Kollagén bevitellel csökkenthető az ízületi fájdalom és enyhíthetőek a gyulladás okozta tünetek. Kutatások igazolják, hogy 90 napos (megfelelő mennyiségű) kollagén használattal nagy mértékű javulás tapasztalható az ízületi fájdalom csökkenésében és mozgáskészségen.
❗ Tehát, ha már van ízületi problémád, akkor azért használj kollagént, hogy elmúljon, ha nincs, akkor pedig azért, hogy ne is legyen. (Persze, ha már van gond, akkor több kollagén fog kelleni a javuláshoz, ezt nem kell mondanom, ugye? A megelőzés mindig olcsóbb!????)
▫ Azt is tudjuk, hogy jó a bőrünknek.
Sőt, nem csak, hogy jó, de képes visszafordítani a bőr öregedését! (Nem, ez sem az a csodaszer, hogy beveszed és PAKK -20 év, kell a jó minőség, kell a megfelelő mennyiség, és bizony kell a megfelelő vízfogyasztás is. Semmi nincs ingyen, tudod!)
Kísérletek igazolták, hogy (ha a zárójelben felsorolt tényezők adottak,) minimum 2 hónapos kúra folyamán kollagén készítmény hatására csökkent a ráncok száma és mélysége is, a bőr simábbá és rugalmasabbá vált, valamint nőtt a hidratáltsága is. Hát nem bíztató?! ????
❗ Egy szó, mint száz, ez a fiatalság kulcsa! Csak használni kell - jól!
Oké, már szépek is vagyunk, és nem fáj semmink. De még nincs vége a sornak! ????
▫ Ugyanis jó alakod is lehet tőle! Vagyis magadtól, ha teszel érte, de a kollagén ebben is segíthet!
Ha sportolsz/edzel/tornázol, akkor segít az izomépítésben és a zsírégetésben! A kollagén az izomszövetek egyik fő összetevője, így segíti annak épülését. És azt ugye tudjátok, hogy a legjobb zsírégető módszer, ha izmot építesz! (Ja, hogy nem tudtad? Hát irány edzeni!)
+ jó hír:
▫ Csökkenti a cellulitiszt!
Tudom, ezt már el sem hiszitek! Fiatalok vagyunk, nem fáj semmink, és jó az alakunk is, és ráadásul eltűnik a narancsbőrünk! ????
Hát ilyen ez, ha csodaszerről beszélünk. És ez csak azért tud csodaszer lenni, mert a saját szervezetünk egyik alkotóját visszük be és állítjuk helyre a mértékét. Ennyi! Minden adott ahhoz, hogy jól működjünk, csak meg kell adnunk minden szükséges anyagot ehhez a testünknek! ????
De ugye nem hitted, hogy vége a felsorolásnak?
▫ Van itt még jótékony hatás: a kollagén javítja az emésztést!
A kollagén a belek kötőszöveteiben is megtalálható, és nélkülözhetetlen az emésztőszervek egészséges működéséhez. Javítható vele a szivárgó bélszindróma, jótékonyan hat a refluxos problémákra, és regenerálja a bélrendszert.
Ezen felül, mivel az egész szervezetünkben megtalálható, így általánosan javítja a testünk állapotát, a szerveink rugalmasságát, az érfalak erősségét. Jó hatással van a csontokra, és a szem szaruhártyájának is egy fő összetevője a kollagén.
Azt hiszem, most más nem jut eszembe.... ????
‼ A lényeg: kollagént mindenkinek kötelező pótolni, ha karban akarja tartani a szervezetét!
Amire figyeljetek, hogy hidrolizált kollagént válasszatok (a sima zselatint felejtsétek el, mert a benne található óriás kollagénmolekulák emésztése és felszívódása meglehetősen tökéletlen, így nem jól hasznosul.)
Ahhoz, hogy hatásos is legyen egy kollagén kúra, 5-10000mg napi bevitel szükséges, ez függ a választott kollagéntől. Folyékony vagy por formát válassz, mert a tablettázott készítményekből nagyon sokat kellene egy alkalommal szedni (10-15db), hogy a megfelelő mennyiséget megkapd.
A kollagénszintézis tovább fokozható C-vitamin bevitelével.
Jó minőségű kollagéneket itt találsz!
Webáruház készítés
aprohirdetesingyen.hu simplepay_hu